DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Pui de nimfă, primele două luni de viață

Pui de nimfă, primele două luni de viață

Împerecherea

        Chiar dacă femela poate produce ouă fără a avea un mascul în preajmă, este necesar și un masculul să facă ouăle fertile. Ședința de împerechere poate varia în timp, dar elementele fundamentale nu se schimbă niciodată. Odată ce acest act a avut loc, în general, de mai multe ori... perechea va fi agitată în căutarea unui loc de cuibărit adecvat. Notă; o singură femelă poate depune un ou în orice loc în care se simte confortabil.

        De rețineți că depunerea excesivă de ouă nu este bună.

Cuibul

        Aș sugera că dacă doriți să le permiteți cuplului dvs. să se ducă la bun sfârși reproducerea și să crească pui de nimfe, atunci oferiți-le un loc de cuibărit. Avertisment, fiți complet siguri că pentru asta vă pregătiți și înțelegeți consecințele care pot urma. Imediat ce au găsit o zonă de cuibărit adecvată, una pe care au decis-o este bine sau una pe care ați introdus-o, vor pune lucrurile în mișcare.

Depunerea ouălor

        Odată ce cuibul este sortat și perechea va fi confortabilă, femela își va depune ouăle. Acesta poate fi orice număr, dar, în general, între 3 - 6. Unele femei vor deveni mașini de ouă, iar acest lucru va necesita îngrijiri medicale. Acestea sunt anumite pericole în procedura de depunere a ouălor de care trebuie să fiți conștienți care sunt situațiile de viață și de moarte, așa că vă rugăm să vă informați.

        Odată ce ouăle au fost depuse la un interval de 1 la fiecare două zile (48 de ore), cuplul le va incuba 21 de zile. Al nostru a fost la fața locului de 21 de zile de fiecare dată, unii spun 19 - 22 de zile. Perechile noastre au rutina ca femela să stea în timpul nopții, fără pauză, iar masculul în timpul zilei, cu câteva modificări între schimbul de zi. Acest model continuă și după ce ouăle eclozează.

Eclozarea ouălor

        Primele sunete ale unui pui de nimfă pot fi auzite din interiorul oului. Acesta este un semn că foarte curând va deschide oul și va ieși. Procesul durează aproximativ 5 ore. Părintele o va verifica și o va ajuta ușor să se elibereze de coajă. Prima data când le dă să mănânce va fi dupa aproximativ 12 ore de la eclozare. Puii de nimfă se vor rostogoli și târâ în ​​cuib, cu părintele așezat pe el, stând la cald. O dată la două zile, un ou ar trebui să ecloze. Odată ce ouăle au eclozat, părinții le vor hrăni în mod regulat și acest lucru este important ca dumneavoastră, să verificați daca toți puii sunt hrăniți corespunzător.

Pui de nimfă de câteva ore

        Nimfele se nasc cu ochii închiși și fără pene. Vor apărea puf în primele 24 de ore și vor sta culcați pe spate, deoarece nu pot sta încă pe picioarele lor. Este important ca părinții să păstreze puiul cald și aproape de ei, dacă îl resping, atunci va trebui să luați măsuri. Trebuie să se stabilească un program de hrănire și dacă trebuie, va trebui să interveniți să ajutați cu hrănirea.

Pui de nimfă de câteva zile

        Puiul va putea doar să stea în picioare, asigurați-vă că puteți vedea gușa plină și golită în acest stadiu. Acest lucru este cel mai important, deoarece puii de nimfă trebuiesc hrăniți. Ochii vor fi totuși închiși și corpul ar trebui să fie acoperit cu puf. Acestea au aproximativ dublul dimensiunii de la ecloziune.

Pui de nimfă de o săptămână

        Acum stau în picioare, dar nu sunt capabili să meargă fără să cadă. Gușa trebuie să fie foarte vizibilă după hrănire de la părinți. Acest lucru este foarte important și necesită atenție continuă din partea tuturor crescătorilor. Puteți vedea țepi prin care vor ieși penele.

Pui de nimfă de 10 zile

        În jurul zilei a zecea, puii de nimfă deschid ochii pentru prima dată. Ele arată încă foarte chele și neajutorate în acest stadiu, dar aripile, picioarele și ghearele sunt pe deplin vizibile. Acum sunt de aproximativ patru ori mai mari decât eclozarea. Părinții încă le hrănesc în funcție de programul lor, iar puii de nimfă prezintă semne de pene.

        Acum este momentul ideal să se monteze și inelul pe picior dacă se dorește acest lucru.

Pui de nimfă de două săptămâni

        La două săptămâni, aceste mici frumuseți încep să prindă culoare. De asemenea, aripile sunt bine formate, iar penele încep să crească din ce in ce mai mult. Au crescut considerabil ca mărime și sunt duble față de ce au fost la 8 - 10 zile. Continuați să verificați că sunt hrăniți și pe măsură ce îi țineți, ar trebui să simțiți că au pus ceva greutate. Acestea cântăresc doar între 80 - 120 grame atunci când sunt complet crescute.

Pui de nimfă de trei săptămâni

        Momentan, puișorii sunt capabili să stea foarte bine, însă echilibrul pe un picior este încă o provocare. Acestea pun mai multă greutate și cresc din ce în ce mai mult. Ochii sunt larg deschiși și strălucitori. Au încă puf și încep să arate câteva semne de aventură ... Nu uitați că dumneavoastră, ca proprietar, trebuie să fiți mereu vigilenți și să fiți conștienți de orice semne că ceva nu este corect, trebuie să știți cum să vă îngrijiți nimfa.

Pui de nimfă de patru săptămâni

        Deși nu sunt capabili să zboare totuși, ei se întind. Nările sunt deschise și curate, ciocul a luat o definiție excelentă și o culoare palidă, fără cusururi. Îi scoatem zilnic din cutia de cuibărire pentru a-i obișnui cu noi și cu împrejurimile. Penele ce le acoperă chiar și acum sunt bine definite. Între cinci și șase săptămâni vor începe să crape primele semințe, însă părinții trebuie să continue să le hrănească.

Pui de nimfă de cinci săptămâni

        Acum, puii de nimfă au o mare putere în aripile lor și exersează mișcările zburătoare. Ele urcă în și în afara cuibului din volieră. Penele sunt foarte bine răspândite și majoritatea s-au deschis. Încă sunt hrăniți de părinți și mănâncă semințele singuri. Nu sunt capabili să se hrănească încă. Arătând semne de determinare a zborului, iar părinții îi încurajează să facă primele zboruri. Acum sunt capabili să se echilibreze pe un picior și să se întindă fără să cadă peste ...

Pui de nimfă de șase săptămâni

        În cursul acestei săptămâni și-au făcut zborurile și au părăsit cuibul. Părinții încă îi hrănesc în mod regulat și mănâncă semințe și legume. Au avut o introducere în apă printr-un spray care le-a plăcut.  Așadar, aveți, primele 40 de zile detaliate din viața unui pui de nimfă și cum au evoluat acestea. Călătoria a fost cu adevărat interesantă și o plăcere să văd cum evoluează aceste minunate creaturi de la un ou atât de mic neajutorat într-o nimfă.


Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de Împerechere, ouă, cuib, eclozare, inel, pene, pui nimfă, primele zile
Adaugă comentariu ...