DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Împerecherea nimfelor

Împerecherea nimfelor

Reproducerea / Împerecherea nimfelor

Mulți proprietari de nimfe au întrebări cu privire la păsări și cuibărit. De exemplu; când știi dacă sunt gata de reproducere? De câte ori pot depune ouă? si asa mai departe… Sperăm ca acest articol să vă lămurească.

Nimfele sunt pregătite de împerechere

        Nimfele vor începe să afișeze anumite semne care arată că își caută un cuib. Dacă permiteți păsărilor voastre să zboare libere în casa, atunci vor căuta spații retrase în care să se simtă în siguranță. Aceste spații pot fi în spatele unor obiecte, într-o cutie, în dulap, etc.  Dacă intenționați să-i lăsați să aibă pui, atunci este bine, dar vă rugăm să fiți conștienți de faptul că va necesita o anumită responsabilitate din partea dvs. Mai ales dacă părinții abandonează efectiv cuibul și îi lasă pe cei mici să se descurce singuri. Nu este un lucru garantat că ei vor fi de fapt părinți buni. Este posibil să fie nevoie să interveniți în creșterea puilor și să deveniți mamă sau tată surogat ... Acest lucru va necesita hrănirea la fiecare două ore din prima zi, așa că nu vețti dormi foarte mult.

Împerecherea

împerecherea nimfelor        Aceasta va avea loc oricând și oriunde. Masculul va cânta în general și va face forme de inimă cu aripile sale. Femela se va lăsa în jos și va lăsa masculul să se urce pe ea. El va urca în cele din urmă pe ea și va începe să se împerecheze. Femeia, fără îndoială, va începe să scoată niște sunete frumoase și poate chiar să urle tare spre sfârșit. Ea va începe apoi să se curețe. Întregul proces durează aproximativ 1 minut. Este recomandabil să aveți un cuplu care s-a stabilit de ceva timp, astfel încât să știți că au creat o legătură bună împreună. De asemenea, unii masculi nu vor fi suficient de maturi pentru a fertiliza ouăle, iar femela va depune ouă infertile. Încercați să evitați orice împerechere dacă se întâmplă aste lucru, deoarece vor epuiza sistemul imun al femelelor și vor lua o mulțime de nutrienți proprii pentru a produce ouă goale. Va fi mai bine să mai așteptați o jumătate de an înainte de reproducere.

Depunerea excesivă de ouă

depunere ouă nimfe        Femela nu are nevoie de mascul pentru a depune ouă. Uneori femela va depune un ou în timp chiar dacă nu are partener. Acest lucru se poate datora dietei sale și stimulării din partea proprietarului. Mangâierea spatelui și a capului sunt două semne că se bucură de compania dvs. și vă vor permite să le atingeți. Deseori rezultă o legătură strânsă între proprietar și nimfă. O femelă singură va depune ou în cele mai ciudate locuri. Ceea ce doriți să evitați este depunerea excesivă a ouălor. Acest lucru poate duce la o stare de sănptate precară a femelei și va avea nevoie de tratament veterinar. Încercați să limitați femela să ouă de maxim două ori pe an. Pentru mai multe detalii despre depunerea de ouă excesiv vezi articolul "Cum să oprești nimfa să mai depună ouă?"

Retenția oului

        Există pericole grave când vine vorba de depunerea ouălor. Femela trebuie să poată elibera oul, altfel ea va muri. De asemenea, ea trebuie să fie capabilă să facă un ou cu o coajă tare, dacă nu, atunci oul se poate rupe în interior și acest lucru este îngrozitor. Asigurați-vă întotdeauna că femeia are acces la o dietă sănătoasă de alimente proaspete, precum și semințe. Este recomandabil un supliment bun de calciu în apă zilnic. Osul de sepie este o  sursă bună de calciu. Durează aproximativ 2 zile să producă un ou. Dacă observați că se umflă puțin în jurul spatelui, atunci ar putea fi eliberat. S-ar putea să înceapă să respire greoi, dacă observați că se luptă, puteți aplica puțin ulei de măsline în cloaca acesteia cu atenție. Asigurați-vă că are acces la multă apă, de asemenea, s-ar putea bucura de o baie caldă. Dacă lupta continuă, atunci îți sugerez să ajungi cât mai repede la un veterinar. Dacă reușește să elibereze oul, verificați dacă acesta are coaja dură. Dacă nu, va trebui să crești aportul de calciu al păsării tale (foarte important). Așteptați-vă următorul ou să apară în două zile.

Pereche de nimfe

        Nu toate perechile vor fi părinți exemplari. Pot părea un cuplu fericit, dar introducerea unui cuib poate supăra un cuplu fericit. ATENȚIE, nimfele ce iși aleg cuibul și urmează să se împerecheze vor prezenta unele semne de comportament agresiv. Ei încearcă să apere cuibul și este firesc. Dacă puteți, stabiliți un raport bun cu păsările și cuibul, astfel încât acestea să se poată relaxa în timp ce sunteți în preajmă. Sperăm că perechea va găsi un ritm atunci când vine vorba de a sta pe ouă. Adesea femela va sta pe parcursul nopții și mascul va păzi cuibul iar pe timpul zilei masculul va prelua încubarea iar femela va ieși să mănânce. Asigurați-vă că au mâncare și apă atât ziua cât și seara 

Cuibul

cuiburi în volierăPuteți cumpăra cuib din magazinele de profil sau puteți face unul singur. Chiar și o cutie de carton veche va fi bună. Dimensiunile ideale sunt 30x20x20 cm (Lxlxh) iar gaura de intrare este de preferat să nu fie in centru, pentru intimitate, și să aibă un diametru de aproximativ 8 cm. În acesta trebuie să puneți talaș / rumeguș sau bucățele de lemn mai moi. În cazul în care cuplul scoate din rumeguș afară, nu insitați să îl înlocuiți pe cel scos, Cuplul dorește cuibul gol. Interiorul va rămâne imaculat până când puii vor ecloza și vor începe să se hrănească. Apoi veți observa o mulțime de excremente. Încercați să curățați cât mai des.

cuib pentru nimfe

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de reproducerea nimfelor, creșterea nimfelor, împerecherea nimfelor, ouă nimfă, cuib de nimfe, retenție ouă, ou blocat, depunerea excesivă ouă,
Adaugă comentariu ...