DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Întreținerea nimfelor

Colivie / Volieră și loc de joacă

Volieră nimfe Măsurile ideale pentru o volieră sunt de 2.5x1.5x2 Lxlxh m pentru o pereche de nimfe. Spațiul minim, încât să își poată întinde aripile și să țopăie cât de cât prin colivie în așa fel încât să nu se lovească de toate jucăriile și / sau de hrănitoare, atunci când își întinde aripile. Pentru un spațiu mic oferit papagalului, recomand să îl lăsați să zboare în cameră de minim 2 ori pe săptămână, 1 oră măcar (oricum când i se face foame, de regulă, se întoarce singur în căsuța lui, dacă are portița deschisă). Pentru cei ce sunt nevoiți să îi țina într-o colivie standard pentru nimfe recomand să detașeze partea de sus a coliviei atunci când doresc să îi lase să zboare liberi prin camera, pentru a localiza mai bine unde are mâncarea (atunci când se "pierde" prin restul noutăților descoperite prin cameră)
Copac papagali, Crengi Nu uitați că papagalii în general sunt animale foarte inteligente și foarte curioase, motiv pentru care vă sugerez să verificați bine geamurile și ușile atunci când vă lăsați companionul liber prin camera și să stați cu ochii pe el pentru că roade cabluri, perdea, mobilă, tot ce prinde, le folosește ca jucării.
Ca spațiu de joacă, se poate amenaja dintr-una sau mai multe crengi mai groase, un "copac" în miniatura. Astfel nimfele vor prefera să își petreacă timpul stând pe crengi. își vor curăța ciocul și își vor toci gheruțele in mod natural. De asemenea de crengile formate se pot monta diverse jucării, sfoară de cânepă, crengi de salcie, etc...
Crengile se pot lua din următorii copaci: măr, mirt, paltin, frasin, ulm, fag, magnoliu, nuc, plop, smochin, salcie, corcodus, tei ... NU ESTE RECOMANDAT: brad, prun, cires, cedru, alun.

Cum fac baie nimfele / Îmbăierea

Nimfele fac baie Este important să oferiți nimfei posibilitatea de a face baie. Spălarea ajută la prevenirea uscării pielii nimfei. Ajută la înmuierea stratului de keratină de pe penele noi, astfel încât se curăță mai repede.
Îmbăiatul regulat le ajută să își păstreze penele strălucitoare și curate. De asemenea, scăldatul va reduce cantitatea de praf de pe nimfă, din interior și exteriorul coliviei.
Praful de pene este cauzat de 2 lucruri. Pulberea care acoperă penele le fac impermeabile. Nimele produc o cantitate mai mare de praf decât alte specii de păsări.
Păsările fac baie Păsărilor ar trebui să li se permită să facă baie când vor. Unele păsări adoră apa și ei vor să facă baie zilnic. În timpul băii, ferestrele ar trebui să fie închise, astfel încât nimfa să nu răcească. După scăldat, lăsați-vă nimfa să se usuce natural și evită folosirea unui uscător de suflare. Dacă nimfa se înmoaie foarte tare și nu mai poate zbura, puteți să ștergeți ușor excesul de apă cu o cârpă moale sau prosop.
Există câteva metode de a vă îmbăia pasărea. Le poți oferi o farfurie mare, largă, robustă, puțin adâncă sau alt recipient potrivit cu un centimetru de apă pentru a face baie.
Nimfa are nevoie de spațiu pentru a se întoarce și pentru a-și uda partea inferioară a aripilor. La magazinele de animale poți găsi mai multe tipuri de cădițe, unele au formă de cadiță cu oglindă in partea de jos iar altele au și protecție pentru a nu stropii pe lângă colivie. Eu personal recomand cădița din imaginea din stânga, eu pe aceasta o folosesc la nimfele noastre, acestea putând intra cu totul în ea. O puteți găsi la acest link.
Puteți, de asemenea, să vă udați nimfele cu un pulverizator, aceasta este probabil cea mai ușoară metodă, mai ales pentru nimfele care nu doresc să se scalde într-un vas. Pulverizați apa în aer, astfel încât să cadă în jos ca ploaia pe nimfă și evită să pulverizezi apa direct direct spre nimfă.
Unele nimfe le place să se scalde sub robinet, în timp ce alte nimfe se bucură de scăldat cu oamenii lor în interiorul dușului. Asigurați-vă că nimfa dvs. NU intră în contact cu săpunul.

Igiena Cuibului

Cuib nimfe Este extrem de importantă. Astfel, zilnic sau o dată la două zile, va trebui să curățați cuibul. Cel mai potrivit moment pentru aceasta este dimineața, când părinții ies din cuib pentru a mânca. Acoperiți gura cuibului cu o bucată de carton pentru a împiedica părinții să intre. Scoateți puii afară, așezați-i într-un bol (suficient de mare pentru ca puii să nu poată evada din el) căptușit cu servețele moi, undeva unde este cald, înlocuiți așternutul din cuib și curățați pereții dacă este cazul.
Va trebui să efectuați toate aceste activități cât mai repede, pentru ca puii sa nu aibă de suferit. Faceți totul calm si fără a speria părinții sau puii. Dacă speriați părinții aceștia s-ar putea să calce din greșeală pe pui și să-i strivească.
Dacă vreunul dintre pui este dat la o parte de către părinți acest lucru înseamnă că are probleme de sănătate și nu este un pui viabil. Totuși, chiar și acest pui poate fi salvat daca este hrănit din mână.
Începând cu vârsta de 2-3 săptămâni puii pot fi hrăniți și exclusiv din mână însă acest lucru nu este recomandabil decât dacă aveți foarte multă experiență și știți exact ceea ce trebuie să faceți. Această perioadă din viața păsărilor este extrem de importantă și orice greșeală poate avea urmări foarte grave, iar hrana oferită de părinți, care ajută puii să-și formeze sistemul imunitar, nu poate fi înlocuită perfect cu nimic altceva. Hrănirea din mână nu este singura posibilitate de îmblânzire, vă puteți apropia de puișori și prin alte metode.
În jurul vârstei de 4-5 săptămâni puii sunt gata să iasă din cuib și să-și încerce timid aripile pentru prima oară. Ei sunt încă dependenți de hrana oferită de părinți, dar vor ieși afară din cuib și vor explora colivia. În vederea acestei etape de dezvoltare, va trebui să faceți câteva pregătiri: plasați cateva stinghii la înălțime joasă, aproape de fundul coliviei, îndepărtați grătarul de pe fundul coliviei (dacă există) pentru a preveni rănirea puilor, plasați un bol de apa și unul de mancare la înălțime joasă, aproape de fundul coliviei, căptușiți fundul coliviei cu servetele albe.
Aveți grijă și la spațiul dintre barele coliviei pentru a preveni orice fel de accidentare (capete sau piciorușe prinse între bare). La circa 5 săptămâni puii vor avea penajul complet format (cu penele din coadă scurte) și pot fi "înțărcați". Părinții îi vor învăța să mănânce mâncare solidă și vor renunța treptat să-i hrănească. Oferiți-le hrana pe care o oferiți și adulților. Tăiați hrana în bucățele mici și decojiți toate legumele și fructele. Dacă puii refuză să mănânce legumele proaspete încercați să le fierbeți ușor pentru a fi mai moi. Nu încercați să grăbiți în nici un fel procesul de trecere la mancarea solidă. Dacă un pui nu mănâncă și plânge înseamnă că îi este foame. Hrăniți-l dumneavoastră și lăsați-l să decidă singur când este pregătit să treacă la mâncarea specifică adulților.
În general, puii de nimfă sunt complet "înțărcați" la vârsta de 8-10 săptămâni. Un pui este considerat complet "înțărcat" dacă mănâncă singur vreme de 2 săptămâni. Nu grăbiți procesul!