DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Cum să oprești nimfa să mai depună ouă?

Cum să oprești nimfa să mai depună ouă?

        Păsările de companie, cum ar fi nimfele, pot depune uneori ouă chiar și atunci când nu au o pereche. De fapt, nimfele au o predispoziție genetică care le face să depună mai multe ouă decât alte specii de păsări. Deși s-ar putea să fii surprins dacă nimfa ta continuă să depună ouă, aparent fără niciun motiv, există de fapt mai multe motive ce le determină să facă acest lucru. Din fericire, puteți lua anumite măsuri pentru a opri depunerea continuă a ouălor.

Prima metoda ar fi prevenția

        Dacă ești sigur că nimfa ta nu s-a împerecheat cu alta nimfă atunci poți face următoarele lucruri:

Schimbă dieta nimfei1. Schimbă dieta nimfei. În sălbăticie, nimfele vor fi gata să se împerecheze atunci când vor avea acces la surse de grăsimi și proteine din mediul lor. Dacă dieta nimfei dvs. este bogată în grăsimi și proteine, corpul ei va fi, în esență, într-o stare constantă de a fi gata să se împerecheze și să depună ouă. Nu ar trebui să mergeți în măsura în care eliminați toată grăsimea și proteinele din dieta ei, dar puteți începe să-i dați mai multe alimente cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi fructe și legume. Scade aportul de semințe, deoarece aceasta este de obicei bogată în grăsimi.

Eliminați cuiburile din colivie sau volieră2. Eliminați cuiburile din colivie sau volieră. Cu cât găsește mai multe locuri retrase, intime, cu atât este mai probabil să depună ouă. Locurile potențiale de cuibărire includ aproape orice zonă care este întunecată și liniștită pe interior unde se poate ascunde, precum cutii goale de carton, corturi mici pentru păsări și haine vechi. Dacă vă lăsați ocazional nimfa liberă prin casă, poate încerca să caute și alte locații pentru cuibărit, cum ar fi dulapurile goale. 

Reduceți expunerea nimfei la lumina directă a soarelui3. Reduceți expunerea nimfei la lumina directă a soarelui. Pentru nimfe, nevoia de a se împerechea va începe atunci când există mai mult de 12 ore de lumină (primăvara și vara). Nimfa poate depune ouă, deoarece colivia ei primește 12 sau mai multe ore de lumina directă a soarelui. Încercați să mutați cușca într-o zonă a casei dvs., unde nu va fi luminată direct de soare mai mult de jumătate din zi. O altă opțiune este să acoperiți parțial colivia ei cu un prosop sau o bucată de lenjerie de pat în timpul zilei.

Încercați să nu mai alintați nimfa4. Încercați să nu mai "alintați" nimfa. Dacă petreci mult timp cu nimfa ta, este posibil să nu-ți dai seama că s-ar putea să te vadă ca un partener. Făcând anumite gesturi, cum ar fi să o mângâi pe cap sau spate, imită ceea ce fac ei în sălbăticie cu perechea lor, ca fie un ritual de împerechere. Nimfa poate vedea, de asemenea, un obiect, cum ar fi un animal de jucărie sau o oglindă, ca un potențial partener. Îndepărtați aceste articole din colivia nimfei.

Separați-vă nimfa de cealaltă pasăre5. Separați-vă nimfa de cealaltă pasăre. Acest lucru va fi important dacă aveți mai multe nimfe. Dacă aveți două femele și una este în stare de ouat cronic, ea poate stimula și cealaltă femelă să depună ouă. Dacă aveți un mascul și on femelă, mascului poate dori să se împerecheze cu femela.

ouă false6. Puneți ouă false în locul ei de cuibărit. În medie, nimfa va depune aproximativ cinci până la opt ouă. Ea va putea să-și simtă ouăle sub ea, atunci când va depune ea va ști că și-a depus toate ouăle. Pentru a stimula senzația că a terminat să-și depună toate ouăle, puteți așeza niște bile în locul ei de cuibărit. Puneți ouăle false în locul de cuibărit când se întâmplă ca nimfa să se ridice în picioare și se îndepărtează de cuib. La anumite magazine puteți găsi ouă false făcute din plastic.

Metoda a doua, când nimfa a depus deja ouă

La această metodă cel mai important este să ajutăm pasărea să termine de depus ouăle iar abia după ne vom ocupa de oprirea procesului.

1. Îmbunătățește dieta nimfei. Chiar dacă doriți să opriți procesul de depunere ouă, pe primul loc este sănătatea nimfei. Depunerea ouălor poate fi foarte impozabilă pentru corpul nimfei, așa că va fi important pentru ea să se afle în cea mai bună stare nutrițională posibilă. Un nutrient de care va avea mare nevoie este calciul. Osul de sepie este o sursă excelentă de calciu și poate fi găsită la orice magazin de animale de companie. De asemenea, poate avea nevoie și de un multivitamin pentru a adăuga mai multe vitamine și minerale în dieta ei. Dacă nimfa este la o dietă cu peleți, este posibil să nu mai aibă nevoie de suplimente suplimentare de calciu. Supraalimentarea nu este bună pentru nimfă. Asigurați-vă că are acces la multă apă proaspătă.

2. Nu scoateți imediat ouăle din cuib. Deoarece nimfa va simte câte ouă sunt în cuib și se va opri doar când ajunge la numărul propus. Ea va continua să depună ouă până când va simți că a depus suficient, ceea ce ar putea duce la o deficiență gravă de calciu și alte probleme medicale. Se recomandă să așteptați oriunde între unsprezece zile și trei săptămâni după ce a terminat depunerea ouălor pentru a le scoate din cuib. Nimfele, fie că sunt sălbatice sau captive, își va abandona de obicei ouăle la trei săptămâni după ce a terminat depunerea lor. Înlăturați ouăle treptat, una câte una, în fiecare zi. Îndepărtarea lor încet o va ajuta să înțeleagă că ouăle nu sunt fertile.

3. Examinați ouăle. Aspectul ouălor poate indica stării generale de sănătate a nimfei. De exemplu, dacă coaja se simte moale și subțire, nimfa poate suferi de o deficiență nutrițională. Cojile cu aspect anormal ar putea indica, de asemenea, o infecție în tractul reproducător al nimfei. Deoarece deficiențele nutriționale și infecțiile sunt afecțiuni medicale grave care necesită tratament imediat, duceți-vă nimfa și ouăle la medicul veterinar. Ouăle rupte sau crăpate trebuie îndepărtate imediat, deoarece sunt mai susceptibile la creșterea bacteriilor. Înlocuiți aceste ouă cu ouă false, astfel încât nimfa. să nu simtă că nu a depus suficiente ouă.

4. Monitorizează-ți nimfa pentru orice semn de boală. Există o serie de afecțiuni medicale care pot rezulta din depunerea excesivă a ouălor, toate necesitând tratament veterinar. Una din ele este retenția ouălor, în care oul rămâne blocat în tractul reproducător al nimfei. Dacă nimfa prezintă semne de suferință sau se chinuie cu depunerea ouălor, mergeți la medicul veterinar pentru tratament. Alte semne de retenția oului sunt dificultăți de respirație și sânge provenit din cloaca nimfei. Depunerea excesivă a ouălor poate duce, de asemenea, la ieșire unor părți din tractul reproducător al nimfei prin cloacă. Acest lucru ar necesita, de asemenea, un tratament veterinar imediat. Nimfa ar putea dezvolta și hiperlipidemie, ceea ce înseamnă că prea multă grăsime este în sângele ei. Acest lucru este cauzat de grăsimi și proteine ​​în plus în sângele ei în timpul dezvoltării oului. Sângele ei s-ar putea îngroșa dacă există prea multe grăsimi circulante, ceea ce ar putea duce la un accident vascular cerebral. Nimfa poate avea oase rupte ca urmare a depunerii excesive a ouălor, din cauza pierderii de calciu.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de oprire depunere ouă, ouat excesiv, ouă nimfe, lipsă calciu, ouă moi
Adaugă comentariu ...