DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Mascul sau Femelă? Determinarea sexului la nimfe

Mascul sau Femelă? Determinarea sexului la nimfe

        Cu cât nimfele sunt mai tinere cu atât mai greu îți poți da seama de sexul lor. Înainte de prima năparlire (aceasta are loc la aproximativ 9 luni), este greu să îți dai seama de sexul papagalului deoarece toți puii ies din ou cu semnalmente de femelă.

        Odată ajunse la maturitate, nimfele normal grey (standard) sunt cele mai ușor de sexul după colorit. Veți observa că masculul are predominant culoarea galben pe cap, în timp ce femela are o față cenușie cu urme de galben pal. Trupul masculului este un gri închis, iar cel al femelei pare mai pal cu aproape o nuanță brună. De asemenea penele de pe coada masculului vor fi o culoare gri solidă, fără dungi, iar femelele vor avea dungi de culoare galbenă. Ca și în cazul dungilor de pe coadă, se pot observa la femelă, buline de culoare deschisă sub aripi. REPET, când sunt puiuți, înainte de prima năpârlire, și masculii au dungi și buline pe coadă respectiv sub aripi.

Diferențe culori față între mascul și femelăDiferențe aripi între mascul și femelăDiferențe cozi între mascul și femelă

        Tot la maturitate vă mai puteți da seama dacă este mascul sau femelă după oasele pelvisului sau după comportament. Masculul are oasele pelvisului mai apropiate și cântă cu aripile aranjate în formă de inimă. Mai există o variantă de încercat doar că este puțin mai controversată, determinarea sexului cu ajutorul pendulului,  metoda foarte controversată este folosită de mulți oameni din întreaga lume pentru a determina sexul la diferite animele. În toate speciile aviare există receptori pe bază de magnetită în ciocul păsărilor. Magnetita este un mineral. Boabele de magnetită sunt comune în viețuitoare, care este modul în care funcționează pendulul, deci asigurați-vă că folosiți un obiect metalic. Folosiți un magnet pentru a verifica dacă acesta este metal. Dacă se leagănă înainte și înapoi este un băiat și dacă merge într-un cerc este o fată. Am auzit, de asemenea, că puteți folosi și o hârtie, dacă nu aveți o mașină de spălat. Asigurați-vă că îl testați suficient de mult, deoarece uneori, poate începe să se balanseze într-un cerc și, de fapt, poate merge înainte și înapoi sau invers.

        Cele de mai sus se aplică cu ușurință pentru nimfele standard sau cu mutațiile cinnamon (scorțișoară), dar alte soiuri de culoare, cum ar fi albino, lutino, perlă și pied sunt mai greu de aflat sexul după colorit.

Între timp, utilizați ghidul de mai jos pentru a ajuta la determinarea sexului celorlalte mutații:

Singurul mod în care poți fi 100% sigur dacă pasărea ta este mascul sau femelă este prin testarea ADN-ului. Testarea ADN de gen poate fi efectuată cu probe de sânge, pene sau coji de ouă (să aveți grijă să nu le încurcați intre ele). Colecția de pene pare a fi cea mai populară și mai ușoară de colectat.



Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 25.04.2020 14:31:39

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de sexarea, mascul sau femela, mutații, culori, oase pelvis, pendul, test adn
Adaugă comentariu ...