DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Nimfa și frica de întuneric

Nimfa și frica de întuneric

        Când nimfa se sperie noaptea și începe să dea rapid din aripi, nu are un coșmar, ci mai degrabă tocmai a fost luat prin surprindere sau speriat de ceva din cameră. De exemplu, mișcarea umbrelor de la o perdea sau jaluzelele, luminile mașinii, umbra voastră când treceți pe lângă el, poate speria nimfa. Aceste reacții se întâmplă de obicei în timp ce pasărea este pe cale să adoarmă. Plasarea unei păsări lângă un televizor este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru pasărea dumneavoastră. Noi, oamenii, avem nevoie de aproximativ 16 până la 20 de cadre pe secundă pentru a percepe ceea ce vedem ca un film continuu pe un televizor, în timp ce păsările au nevoie de 100 de cadre pe secundă pentru a vedea imaginile TV ca o imagine în mișcare. Dacă aveți o pasăre în aceeași cameră ca un televizor cu o rată de cadre mai mică, va fi foarte stresant pentru ea. Este ca și cum te-ai pune într-o cameră cu lumini stroboscopice, ca într-o discotecă sau un club.

Ce este de făcut când se sperie

        Dacă nimfa se sperie, este foarte important să-l mângâie și să-l asiguri că totul este în regulă. Petreceți câteva minute pentru a o potoli până se calmează. În timp ce calmezi nimfa, verificați dacă există răni care ar fi putut suferi de la lovirea aripilor. 

        Adesea, nimfele își zgârie aripile sau își rup pene de sânge în timp ce se zbat. Dacă nimfa sângerează, va trebui să-l opriți repede, în cazul unei pene de sânge, va trebui să scoateți urgent pana de sânge. Vezi articolul despre penele de sânge si oprirea sângerării acestor apăsând aici.

        Asigurați-vă că acoperiți colivia noaptea și îndepărtați-o de posibile obiecte în mișcare sau surse de lumină care ar putea crea umbre. În cazul în care materialul cu care acoperiți colivia este prea ușor sau semi-translucid, nimfa ar putea vedea umbre trecătoare  de care s-ar putea speria.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de nimfa, speriată noaptea, frică întuneric
Adaugă comentariu ...