DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Dietă si nutriție. Alimentație nimfă

Dietă si nutriție. Alimentație nimfă

        Cel mai important factor de luat în considerare în alimentația și dieta nimfei este varietatea. Nimfa dumneavoastră va sorta ce îi place și ce nu. Este important să nu-ți forțezi niciodată nimfa să mănânce ceva ce nu-și dorește. Dacă nimfa ta mănâncă doar o cantitate mică din orice alt aliment în afară de dieta sa obișnuită a semințelor sau a peleților, asta este în regulă, din nou, importanța este aici pentru varietatea alimentației.

        Atunci când serviți nimfei fructele și legumele, va fi cel mai bine să le dați cantități mici, fie mărunțite, fie în bucăți foarte mici, acest lucru va motiva nimfa să le încerce.

Apă

        Apa nimfei ar trebui să fie întotdeauna curată și schimbată zilnic sau oricând se murdărește cu excremente sau particule alimentare. Tăvile de apă trebuie spălate și curățate întotdeauna cu apă săpună fierbinte pentru a evita bacteriile și ciuperca să crească. Regula de aici este că ar trebui să-i dați nimfei numai  apă care credeți că puteți bea și voi, așa că dacă beți doar apă îmbuteliată, ar trebui să îi dați si lui tot așa (Să nu fie carbogazoasă).

Semințe

        Din nou, nimic în neregulă cu o dietă de semințe. Asigurați-vă că curățați tava de semințe cu apă fierbinte si cu săpun, pentru a evita ca bacteriile și ciupercile să crească și asigurați-vă că tava de semințe este completă uscată înainte de a servi semințele. De fiecare dată când umiditatea este pe tava de semințe, invitați ciupercile și bacteriile să se instaleze pe ele. Nimfa va extrage semințele din coji, iar bolul poate fi, de fapt, plin de coji goale pe care nimfa nu le va consuma, de aceea este important să reîmprospătezi tava de semințe cât de des poți.

        La capitolul semințe, recomand pe cele de la Padovan, acestea se găsesc în două variante NaturalMix sau GrandMix, acestea conțin si fructe uscate.

Legumele

        Andive, Ardei, Broccoli, Cartofi dulci, Castraveți, Dovleacul dulce, Dovlecei, Fasole, Lăptuca, Morcovi, Napi, Păstârnac, Rapini, Rosii, Salată verde, Sfeclă, Spanac, Sparanghel, Varză.

Fructe

        Afine, Ananas, Banane, Caise, Căpșuni, Cireșe (fără sâmbure), Curmale, Grapefruit, Kiwi, Mango, Mere (fără semințe), Nectarine, Nucă de cocos, Papaya, Pepene galben, Pere, Piersici, Portocale, Prune, Rodii, Smochine, Struguri. Asigurați-vă că fructele nu au semințe, unele pot fi foarte periculoase, cum ar fi cele de cireș, mere, pere, caise, etc...

Proteine ​​și carne

        Este în regulă ca nimfa să mănânce pui, din nou vorbim aici de cantități foarte mici. Alte surse de proteine ​​sunt ouăle fierte (fierte tare sau pisate), iaurtul, cașcavalul și alunele.

NICIODATĂ nu-i oferiți nimfei unul dintre următoarele alimente, deoarece sunt extrem de TOXICE:

        Avocado, Ciocolată, Orice semințe de fructe, ceapă, usturoi, alcool, ciuperci, miere, sare, cafeină, fasole uscate sau necoapte, rubarbă, alimente bogate în grăsimi, cu conținut ridicat de sodiu, cu conținut mare de zahăr. Orice tip de alimente care scrie că nu conține zahăr, cum ar fi untul de arahide fără zahăr, bomboane etc. Aceste produse fără zahăr pot conține Xylitol, care a fost asociat cu hipoglicemie severă și leziuni hepatice.

Sfat excelent:

        Când cumpărați o pungă cu semințe de la magazinul local de animale de companie, o puteți pune la congelator pentru a menține semințele proaspete. Asigurați-vă că semințele sunt într-o pungă sigilată sau pungi de plastic resigilabile pentru a evita umiditatea din interiorul pungii. Semințele tale vor rămâne proaspete pentru următoarele luni.

        Notă: Spălați toate fructele și legumele pe care le dați nimfei. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că spălați toate urmele de pesticide și alte substanțe chimice.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 23.02.2021 12:23:33

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de plante, legume, fructe, mâncare, alimente, îngrijire, de evitat
Adaugă comentariu ...