DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Tăiatul penelor la nimfe

Tăiatul penelor la nimfe

În funcție de cantitatea de pene pe care le-ai tăiat, capacitatea de zbor i se va diminua. Puilor care nu au învățat incă să zboare, este mai bine să nu le tăiați aripile. Metoda ideală este să nu tăiați foarte multe pene de prima dată, de inceput este bine să tăiați doar două din exterior, peste câteva zile încă două și tot așa până ajungeți la cele secundare, care nu trebuiesc tăiate.

Când tăiați din penele de pe aripa unei nimfe, asigurați-vă că faceți o muncă simetrică, tăiați de pe ambele aripi o cantitate egală de pene. Nimfa ta nu doar că va arăta mai bine, dar, mai important, va fi echilibrată atunci când zboară sau planează.

Cât de des se pot tăia

        Atunci când decideți cât de mult veți tăia din aripile nimfei dvs., luați în considerare mediul ei. Dacă locuiește într-o aviară cu o zonă de siguranță, atunci zborul este permis pentru ea și va face mult efort. Dacă nimfa ta locuiește în compania pisicilor și a câinilor și vrei să fii sigur că ea poate scăpa de ele, poate vrei să-i lase o capacitate de zbor mărită. Dacă doriți să permiteți nimfei să zboare în casă, dar suficient de lent încât să nu fie posibil să se rănească, lăsați mai multe pene netăiate. Dacă nimfa ta poate ieși afară sau ar putea trece printr-o fereastră sau o ușă din casa ta, deoarece sunt des deschise, probabil că vrei să îi tai cât mai multe. Dacă aveți un mascul de nimfă cu comportament dominant, tăiatul multor pene îi va schimba atitudinea. Dacă nimfa este mai batrână și mai salbatică tăiatul penelor te va ajuta să lucrezi cu aceasta, deoarece va depinde mai mult de tine pentru a o ajuta să se apropie.

Ce pene poți tăia

Nu tăiați mai mult de 10 pene primare din aripile unei nimfe. Dacă doriți să oferiți nimfei dvs. o anumită capacitate de a zbura, decupați mai puține pene.

Aceste pene din aripă se pot tăia.

Tăiați penele din aripă una câte una. Înainte de a tăia o pană, examinați-o pentru a vedea dacă este o pene de sânge. Nu tăiați pene de sânge, deoarece acest lucru va provoca o sângerare a nimfei. Vârful său poate fi cu pene, dar la bază, are încă nervi și vase de sânge. Dacă tăiați penele la acest nivel, pasărea va sângera și va avea dureri. Singurul mod de a opri fluxul este de a scoate acea pană din rădăcină. Este posibil să fie nevoie de un medic veterinar pentru asta. Rădăcina trebuie scoasă cu o rezistență fermă, o mișcare rapidă, în timp ce oasele aripei sunt ținute nemișcate.

        Nu lăsați pene lungi rătăcite când tăiați aripile nimfei. Penele de sunt menite să crească împreună.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de tăiatul penelor, comportament, pene sânge, veterinar, pasăre, dominant, zbor, sălbatică
Adaugă comentariu ...