DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Nimfă cu dificultăți de respirație

Nimfă cu dificultăți de respirație

        Nimfa ta ar putea prezenta dificultăți de respirație din mai multe motive. Dacă vremea de afară este prea caldă sau se află într-o cameră prea caldă, pasărea dvs. va prezenta semne de dificultăți de respirație sau de "respirație scurtă". Lăsarea unei nimfe expusă la soare fără umbrire poate fi mortală. De asemenea, dacă nimfs dvs. se sperie sau îi este foarte teamă, veți observa și respirația rapidă și uneori cu dificultăți. Toate aceste comportamente sunt normale.

        Alte motive pentru dificultățile de respirație sunt infecțiile respiratorii, expunerea toxică, inclusiv intoxicația cu teflon și majoritatea fumurilor de bucătărie au determinat, de asemenea, păsările să aibă suferințe respiratorii. O nimfă care are greutate excesivă poate prezenta semne de dificultăți de respirație sau de "respirație greoaie".    

        Dacă nimfa are probleme cu respirația, probabil există o obstrucție gravă în piept sau plămâni. De asemenea, o tumoră mărită în zona toracică poate provoca dificultăți de respirație.

        Cele mai frecvente cazuri de dificultăți de respirație la nimfe sunt legate de infecții respiratorii, trebuie să apelați la un veterinar cât mai curând posibil pentru tratament. Infecțiile respiratorii sunt uneori însoțite de nasul curgător și alteori strănut.

        Ca întotdeauna, informațiile oferite aici sunt pentru a oferi îndrumări și nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile bune oferite de propriul veterinar. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră veterinar.

Cum poți ajuta o pasăre cu probleme respiratorii?

        Este important ca nimfa să primească un tratament prompt de către un medic veterinar, dar între timp poți face următoarele:

        Minimizați stresul. Odată cu stresul crescut, nevoia de oxigen crește. Dacă o pasăre are dificultăți în respirație, stresul adăugat poate face diferența între viață și moarte.

        Ocazional obiectele ciudate se blochează în nările unei nimfe (semințe sau obiecte mai mici). Uitați-vă la nările păsării dvs. și, dacă este cazul, îndepărtați orice obiecte care pot obstrucționa căile respiratorii.

        O nimfă afectată trebuie izolat de restul păsărilor, deoarece multe boli respiratorii sunt foarte infecțioase și sunt răspândite prin aer.

        Oferiți îngrijire de susținere, inclusiv menținerea păsării la o temperatură de 27°C.

        Lumina ar trebui să fie mai slabă, deoarece se pare că reduce stresul; dar nu oprită, deoarece acest lucru ar împiedica pasărea ta să mănânce și să bea apă.

        Coborâți crengile pentru a preveni rănirea în cazul în care pasărea cade.

        Asigurați-vă că mâncarea și apa sunt la îndemână.

        Curățați orice descărcare de pe nări sau ochi cu un tampon de bumbac umezit cald.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de dificultăți respirație, veterinar, sistem respirator, stres, îngrijire
Adaugă comentariu ...