DA NU
OK
DATE DE CONECTARE




MENIU

Cu ce ​​alte păsări, specii de papagali, se înțeleg nimfele?

Cu ce ​​alte păsări, specii de papagali, se înțeleg nimfele?

        Dacă nimfa dumneavoastră se va înțelege cu alte păsări depinde mult de temperamentul său și de experiențele sale de viață. În afară de asta, nimfele, în general, se înțeleg mai bine cu unele tipuri de păsări decât altele, și puteți exploata preferințele lor pentru a îmbunătăți șansa ca dvs. să accepte o altă pasăre.

Mărimea papagalului

nimfele fac baie cu micul alexandru        Nimfa dumneavoastră se va înțelege mai bine cu păsările de dimensiuni similare decât cu cele mai mari sau mai mici. Chiar și păsările prietenoase tind să acționeze excesiv de dominante cu cele mai mici, astfel încât o pasăre mai mare decât nimfa ta ar putea să-i facă rău. Dacă pasărea ta este cea mai mare, el se poate comporta ca un bătăuș. Păsările care au dimensiuni similare pot stabili o ierarhie.

Teritoriu

nimfe cu micul alexandru în volieră        Păsările care altfel s-ar putea înțelege vor sfârși prin luptă dacă se simte ca și cum teritoriul său este invadat. De exemplu, pur și simplu plasarea unei păsări noi în colivia nimfelor-ului poate face ca cele existente să vadă pasărea nouă ca un intrus în spațiul său și să instige o luptă. Începeți cu mai multe colivii așezate la distanță, dar să se poată vedea unele pe altele. Introduceți păsările lent în teritoriu neutru, de exemplu, lăsate libere în cameră, pentru a crește șansa ca acestea să se înțeleagă. Crește treptat cantitatea de timp pe care o petrec împreună, atât timp cât se înțeleg. Dacă sperați să le adăpostiți împreună, așezați-le coliviile una lângă celălaltă; pe măsură ce se obișnuiesc unii cu alții și se înțeleg bine în afara coliviilor, mutați-le într-o volieră nouă, mai mare, împreună.

Vârstă

nimfe mâncând împreună cu micul alexandru        Păsările tinere, inclusiv nimfele, tind să fie mai acceptate de alte păsări dacă sunt introduse la o vârstă fragedă. Ori de câte ori este posibil, lăsați păsările captive să se cunoască pe când sunt încă mici; pe măsură ce cresc, este probabil să rămână prietenos unul cu celălalt. Acest lucru nu este întotdeauna posibil, dar dacă luați o pasăre tânără în casa dvs. și știți deja că doriți o a doua pasăre, luați în considerare să aduceți imediat noua pasăre, astfel încât cele două să poată dezvolta o legătură în timp ce sunt pui.

Gelozie

        O nimfă strâns legat de tine poate deveni geloasă dacă își vede stăpânul acordând atenție unei alte păsări. Reacția ei ar putea fi să încerce să alunge noua pasăre, să-și apere pretenția asupra ta. Acordă-i nimfei mult timp și atenție când introduci o pasăre nouă.

Păsări de companie

nimfe cu micul alexandru în copac        Este imposibil să știi dinainte cu ce tip de pasăre se va înțelege nimfa ta, dar câteva tipuri sunt de obicei adăpostite cu succes cu nimfele. Acestea includ papagalul Scarlet Chested, regele australian, Prințesa de Wales, papagalul turcoaz și Bourke. Perușii sunt ținuți cu succes împreună cu nimfele, dar unii experți nu recomandă din cauza diferenței de mărime dintre păsări (Nimfa ii poate ataca). Evitați să adăpostiți cu păsările dragostei (Agapornis), papagali mai mari sau canari. Daca totusi doriți să îi adăpostiți cu papagali mai mari, recomand ca aceștia să fie aduși când sunt pui.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de Alte specii, Agapornis, Peruș, Colivie, Volieră
Tudor Constanta - 23.07.2023 17:22:27
va rog sa mi spuneti daca papagalul gri din imaginile articolului este tot nimfa ? in mesteacanul din gradina mea a venit un astfel de papagal, fugit de undeva probabil si as vrea sa l ajut cumva
Multumesc
RĂSPUNDE
Răspunsuri
Cuibul-Nimelor (Sandu Marian Silviu) - 23.07.2023 22:28:15
Este alta specie. Se numeste micul Alexandru sau Indian Ringneck
RĂSPUNDE
Adaugă comentariu ...