DA NU
OK
DATE DE CONECTARE
MENIU

Ce trebuie să știi despre nimfe

Ce trebuie să știi despre nimfe

        Nimfele provin din Australia și este cel mai mic papagal din rasa de cacadu. Este una dintre cele mai populare animale de companie. Nimfele pot fi acum găsite în multe țări de pe glob datorită reproducerii care a avut loc de-a lungul mai multor ani. Deși nimfele sunt originar din Australia, majoritatea nimfelor din întreaga lume sunt rase din alte țări, deoarece Australia nu permite exportul niciunuia dintre nativii săi.

Nimfele ca animale de companie

        Au devenit o alegere populară printre iubitorii de animale de companie, datorită ușurinței în creșterea lor. Sunt foarte afectuoase și iubesc interacțiunea umană. Nimfa poate fi învățată să interpreteze trucuri și să vorbească, le place să cânte și să fluiere.

        Nimfele au devenit un animal de companie obișnuit în multe gospodării, probabil datorită aspectului lor frumos. Obrajii portocalii deosebiți și creasta curbă care se ridică pe cap îi face să iasă în evidență în lumea aviară.

O parte a familiei

        Nimfa are o durată de viață medie cuprinsă între 15-20 de ani, unele exemplare au trăit și 25 de ani. Acest lucru va fi influențat foarte mult de dieta și mediul în care sunt adăpostiți. De asemenea, interacțiunea cu oamenii va juca un rol imens, fiți pregătiți să investiți mult timp în viața unei nimfe.

        În general, masculul va fi mai vocal și va afișa obrajii și creasta mai luminoase. Dacă alegeți un cockatiel pentru prima dată, atunci căutați unul care să afișeze aceste caracteristici și să vă simțiți confortabil. Atât bărbatul, cât și femeia fac animale de companie grozave, deci alegerea este nesfârșită.

Oferiți nimfei un spațiu primitor

        Încercați să oferiți nimfei cea mai mare colivie pe care v-o puteți permite, pentru a avea spațiu cât mai mare. Îl vor aprecia și vă vor răsplăti cu ore de distracție. O colivie mică sau o colivie supraaglomerată va duce la o nimfă foarte supărată și deprimată. Doriți să evitați acest lucru cu orice preț. Asigurați-vă că nimfa pe care o alegeți este fericită din start.

        Dacă sunt crescuți de mână, atunci permiteți pasărei să vă placă și pe voi, încercați să stabiliți o legătură înainte de a o duce cu voi acasă.

Nimfele sunt "pasări care trăiesc in stol", asta înseamnă că le place să fie împreună cu multe alte nimfe. Le place asta pentru protecție și companie. Dacă ai tendința să fii plecat toată ziua, atunci ia în considerare să cumperi o pereche de nimfe, te va salva de câteva zile foarte gălăgioase. Te-aș întreba chiar înainte să te gândești să cumperi un cockatiel dacă ai ce trebuie să fii un crescător de nimfă potrivit.

Mai multe nimfe

        La un moment dat nimfele vor dori să se împerecheze și să depună ouă. Tot acest proces poate fi un moment stresant atât pentru nimfe, cât și pentru proprietar. Femela poate depune ouă fără ca masculul să fie prezent, ouăle vor fi infertile, dar ciclul producător de ouă va fi același și va pune un stres nejustificat asupra sistemului ei. Aceasta poate duce la depunerea excesivă a ouălor și în cel mai rău caz la moarte. Dacă doriți să creșteți nimfe, atunci veți avea de o femelă și un mascul.

Ultima modificare făcută de Sandu Marian Silviu la data 24.04.2020 03:51:31

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne cu un share:
Distribuie Tweet Whatsapp Telegram

Citește și alte articole legate de familie, spațiu, multe nimfe, animale de companie
Adaugă comentariu ...